Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av vår lind

 

mitt blå hus i utkanten av strandens ljus 

 

sent tog du en omväg korsade åkern 

mötte oss i blomsterkringla virad runt 

ditt hår 

 

stenarna hade lagt sig på varandra 

vi delade på dem du sa det var tungt 

men samtidigt så genomborrande och lätt 

 

tappat orden 

spridits 

 

kvar satt ljuset de knivskarpa ögonblicken 

kjolen linnet 

våra åldrande kroppar i ljuset av det 

vi alltid ville bli 

 

mitt språk hade mist tonen av publiken 

du lät fjäderdräkten hänga på en sliten 

galge 

det var som att du för en gång skull hade 

skaffat dig en verklig pappa 

jag en ny uppsättning av gener som om

våra anfäder syntes mest komiska så där 

från avstånd 

 

vi lovade ingenting då inget längre syntes 

nödvändigt så befriat lössläppt satt vår 

kärlek i hö i skugga av vår lind 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 137 gånger
Publicerad 2021-09-14 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP