Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinnare av Livet

En grupp får stod i sin lilla hage
och diskuterade det hårda livet
som präglade den lilla hagen

Med trötta ögonglober blickade de
mot de väderbitna staketen
byggda över igenvuxna diken
som skilde fåren från de andra hagarna

En av dem hypotiserade om hur livet var
på de andra sidorna av staketen
talade för att där fanns nog havsutsikt mot väst
solsken, lagom med moln
och att där var gräset grönare

Fåraherden som stod och blickade ned
från det höga berget
granskade det enorma fältet med vita och svarta fläckar
och noterade att hagarna tillsammans målade upp det
i en monoton, gul-grön och torr nyans.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Carlberg
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-14 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg