Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädslans makt

 

 

säg, vad är det som skrämmer

vad är det du känner

är det rädslan som bestämmer

fast du har vänner

 

i magen det sig knyter

fjärilar dansar runt

du gärna mot annan byter

självkänsla så tunn

 

rädslans demoner skrattar

får dig att darra av fruktan

du inte ett dugg fattar

du lever i värld av tuktan

 

 så rädd att göra fel

göra bort sig inför andra

aldrig känna sig hel

sämre än alla andra

 

kämpa i uppförsbacke

kostar svett och tårar

sträcker på din nacke

nu väntar nya vårar

 

när väl du dig bestämt

ingen kan dig stoppa

åt allt du dig grämt

av glädje du kan hoppa

 

resan mot mål väl värd

du vunnit värdefull seger

det är du sannerligen värd

du sträcker på stegen

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2021-09-15 09:21



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
“Only Thing We Have to Fear Is Fear Itself”

Franklin D. Roosevelt
2021-09-16

  Bodingen VIP
Tänker att "beigea mannen" i "Macken" skulle behöva läsa denna text.
2021-09-16

  Kajan VIP
Självkänslan växer i takt med texten, vilken skön känsla..Avslutningsstrofen är lite extra elegant !
2021-09-15

    Lena Staaf VIP
Dikten beskrivet hur en ny självkänsla ksn växa fram ur ängslighet och otrygghet.
2021-09-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärd dikt om att vinna över sin dåliga självkänsla och våga se sig själv som värdefull.
2021-09-15

  Susen VIP
En hyllning till självkänslans resa mot nya mål
2021-09-15

  överlevaren VIP
Inre kraft som bromsar och begränsar personlig utveckling....
2021-09-15

  Sparvögat VIP
När självkänslan vaknar väntar nya vårar…
Fint att belysa!
2021-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en inre resa med stor betydelse för framtiden.
2021-09-15

  Feliaxel VIP
Dålig självkänsla är jobbigt och svårt att komma ur
2021-09-15

  Cikoria Blå VIP
Tänkvärt. Mångas verklighet.
2021-09-15

  AiA Maria den fria


Victory!


Tack!


<3
2021-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP