Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korpen

I

Korpen doppar vingens spets

i drömmens svarta vatten

skriver mörkret

över sommarhimlen

 

lånar sitt öga

åt den som vill se

vart vindarna blåser

imorgon

 

II

En saga är en saga

är droppar av bläck

över bar hud

 

och över själar

som vågat mötet

vid tjärnens rand

 

III

Vet du då

eller ej?

 

Hör du fågelns hjärtslag

när du dyker

mot det okända?

 

Minns du kyssen

av en älskad

och orden

han aldrig sa?

 

IV

Är du kvinnan

som sökt vägen

och mött korpen

 

som varit lågan

i huset vid skogens bryn

 

och drömmen

som någon öppnat?

 

V

Du lyfter ur sjön

på starka vingar

 

Du är vindarna

som bär över bergen

långt borta

 

Korpen är

ditt namn

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-14 13:04



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

”...lånar sitt öga till den som vill se”.

Enkelt att i ödmjukhet lyfta till ditt vackra flöde som skänker perspektiv

Tack!
2021-10-11

  Jan Widströmer VIP
Sagoton möter verkligheten
2021-09-16

  Eva Langrath VIP
Finstämda ord.
2021-09-15

  Kungskobran VIP
Fantastiskt finstämd dikt med korpen som metafor
2021-09-14

  SatansSon VIP
mysiga etyder.
2021-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP