Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Här är 30 saker jag lärde mig vid 30 års ålder - Chris Bailey, kanadensisk författare och produktivitetskonsult.


Uppoffra inte för andra.

År som betyder mognad, karaktär, stabilitet, förståelse och till och med lite visdom. Trettio år till innebär nya utmaningar, nya upptäckter, nya ånger och nya frågor. Trettio är en tid då ingenting verkar ha förändrats, och ändå är ingenting detsamma. Trettio år är den ålder då du slutar tänka på framtiden..

1. Att behandla människor vänligt är den mest värdefulla investeringen du kan göra. När jag var god mot någon, utan att förvänta mig något i gengäld - på ett mystiskt, indirekt sätt, fullt av omvägar - vände vänligheten tillbaka till mig. Med andra ord, hur du ser ut, det är vad du väljer.

2. Råd bör uppfattas som förslag, inte som en uppsättning strikta regler - oavsett vem de kommer från.

3. Akta dig för experter som påstår sig leva ett perfekt liv. De så kallade guruerna och andliga ledarna. Vi har alla brister, och de som påstår sig inte ha är de mest perfida bedragarna.

4. Ju mer uppmärksam du är på andra, desto mer uppfylld känner du dig. Det är roligare och roligare att samarbeta med andra människor än att tävla.

5. Bli inte upptagen om du inte är redo att göra det rätt. Att veta att du gör ditt jobb rätt är mycket värdefullt.

6. Om du mitt i ett samtal inser att du inte förstår någonting, lyssna noga och förbli lugn och säker. Om du håller tyst kommer människor att uppfatta dig intelligent och välinformerat. Men nästa gång, ta reda på mer.

7. Perfektionism är en illusion. En smärtsam illusion. koppla av. Naturligtvis måste du sträva efter ett bättre resultat, men acceptera ödmjukt misstag.

8. Naturen är det bästa botemedlet för själen. En utomhuspromenad kan rensa ditt sinne, släppa loss din själ och väcka dig tillbaka till livet.

9. Ibland förbrukas vänskap. Men det betyder inte att vi är dåliga eller att våra vänner gjorde något fel. Behåll dem i din själ och döma dem inte om de går ifrån dig.

10. Ju mer vi ger, desto mer får vi. Dela din visdom, kärlek och talang, och universum belönar dig med samma mynt.

11. Var tredje år, prova igen de rätter du inte gillade tidigare. Du kommer att upptäcka en ny gastronomisk värld.

12. Ändringar behövs. De skrämmer, men de sätter dig i en ny situation, de tvingar dig att tänka annorlunda, de stimulerar kreativitet, de ger dig energi att gå vidare och öka din livsglädje. Först när du gör det som skrämmer dig utvecklas du verkligen.

13. Fira dina segrar, njut av varje framgång, oavsett hur liten den är. Lär dig att förhandla med ditt samvete.

14. Lär dig att förlåta. Endast de som har visdom att förlåta kan hitta inre fred och frihet.

15. Det finns människor som bara pratar om dem och aldrig frågar om dig. För det mesta är det inte värt din tid och uppmärksamhet. Men ibland pratar folk så mycket för att de inte känner sig hörda.

16. Varje människa är dyrbar, för varje människa är unik på sitt sätt.

17. Vi är alla skapare. Om du har tillräckligt med lust, uthållighet, koncentration och disciplin - allt är möjligt.

18. Sluta se smal ut. Fokusera inte bara på dina egna önskningar. Annars riskerar du att förlora något viktigt. Du riskerar att förlora det vackra i detta liv och människorna runt dig. Världen är fantastisk när du går med öppna ögon.

19. Ju större ansträngning desto sötare blir resultatet. Den verkliga livsglädjen är att göra det du måste göra och veta att du förr eller senare kommer att nå ditt mål. Om du strävar och förblir hängiven till dina värderingar kommer du definitivt att belönas.

20. Världen skapas av dem som agerar. Varje bok du läser, varje låt du hör, varje produkt du använder varje dag, skapades av någon som hade modet att agera.

21. När du har ett val mellan att göra ingenting och göra något, välj alltid det senare.

22. Även om vi inte är allestädes närvarande kan livet inte existera separat från oss. Vi är en helhet, vi känner pulsen i samma universum och även om du inte kan förändra andra kan du förändra dig själv och resten av människorna kommer att börja reflektera vad du är. När du är bra och ser i resten bara godhet, blir världen oundvikligen bättre.

23. Du är ensam ansvarig för ditt liv. Samla det du har sått med tiden och det här har ingenting att göra med vem som är borgmästare i din stad eller landet där du föddes. Om människor slutade offra sig själva och blev ansvariga för minst en dag skulle många underbara saker hända.

24. Det bästa ekonomiska beslutet du kan göra är att inte vänja dig vid dyra nöjen.

25. Status är den främsta drivkraften för konsumtion. När du känner dig sugen på att köpa något nytt, fundera på om du behöver det eller en ny modefluga. Strävan efter materiella varor förgiftar våra liv.

26. Böcker är det mest värdefulla som kan köpas för pengar.

27. Om du prickar i örat väl kommer du att kunna höra ditt hjärtas ömma viskningar. Lyssna på ditt hjärta. Hon vet vägen bättre än någon annan.

28. Sluta göra löften som du inte kan hålla. Bättre att göra färre löften, men hålla ditt ord varje gång.

29. En av de mest underskattade färdigheterna är att låta den andra personen säga sin idé till slutet innan du öppnar munnen.

30. Uppoffra inte för andra. Ta hand om dig själv, fyll dina tankar och ge dem, om du vill och så mycket du känner, till andra i din uppfyllelse.
Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-15 08:35Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP