Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnmotett


med sättet moln seglar

över sjön kunde

de Machaut skrivit

en motett med

höstprologen

likt ett vågspel

saktrullandes in

mot grynnor skär


ja mot en här

av stenformationer

kring kurande

stränder nersvävda

löv kulörer

tusenådriga vilseblad

alla de fallna

blomsterkronor




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-15 13:55



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
”Tusenådriga vilseblad”

Wow!

Tack!
2021-09-22

    Lena Staaf VIP
Härlig språkhantering ger en njutbar text. Ordet vågspel får dubbel betydelse.
2021-09-15

  Susen VIP
Språket! Underbart skildrat
2021-09-15

  Bengt H VIP
Det är kanske ingen motett, men det skulle fungera som kanon.
2021-09-15
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP