Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

olika sorter av blind- och dövhet

Min fader som var starkt engagerad i ett viss politiskt parti vilket spelar ingen roll för det resonemang jag skall försöka beskriva.
På plussidan kanske man kan säga att han blandade sig inte i mina förehavanden mer än absolut vad han ansåg vara nödvändigt. Jag njöt en viss form av frihet som jag som liten pojke inte förstod att uppskatta efter förtjänst men egenheten var att han lyssnade oftast förstrött och det han letade och lyssnade efter var motargument. Och det var först efter att det gick upp för honom att jag var på väg ur de politiska gränserna som han ansåg att hans son skulle ha, då hejdade han processen med faderlig auktoritet. Det försenade min utveckling som människa med åtskilliga år. Jag var i den känsliga årstid då kamrater spelar en stor roll i en ung människas liv. Jag tänker på det när jag läser en bok på engelska (min egen översättning) föräldrar har begränsade möjligheter att påverka sina barns beteenden förutom till det sämre.
Hans speciella blindhet bestod i att inte i grunden acceptera en åsikt som inte var hans egen.
Det kan kanske tilläggas att jag var ett överhövan osäkert och inställsamt barn




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-15 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP