Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MOZART, FÖRFÖRAREN

"Ave Verum Corpus"
av förförar´n Mozart
funkar som en lapsus,
övergår till gråt snart,
då man mitt i kyrkan
inser att musiken
är mariadyrkan
gjord av katoliken.

"Requiem" som mässa
blir en läcker njutning,
där han lyckats pressa
tårar till begjutning
ur sitt oratorium
över dödens rebus,
in i Purgatorium,
Wolfgang Amadeus.

Wienerklassicismens
ljuva trollflöjt drillar,
liksom synkretistens
fala tal förvillar.
Mozart, fågelfångar´n
eine kleine Nacht
kvittrar liksom sångar´n
in der Kirchen Pracht.








Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-16 17:43



Bookmark and Share


  Koloristen
Ave Verum Corpus är helt fantastisk. Var det månne Salieri som tog Mozart av daga?
2021-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP