Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hata!

 

 

att hata är ditt liv

det du lever för

du är inte positiv

du lever för det du gör

 

åt fanders med kärlek

vad ska du med den till

den leder bara till svek

så'nt trams du inte vill

 

spyr över politikers falska tal

de förtjänar bara förakt

deras tunga är slipprig och hal

i tungotal de ingått pakt

 

du hatar alla "kapitalister"

som bara roffar åt sig pengar

vi andra är bara statister

dessa bara åt sig själva kränger

 

ditt hat äter dig inifrån

sakta men säkert du degenerar

ansvar du dig svär från

rebellen i dig protesterar

 

när en dag du din skapare möter

blir du granskad från topp till tå

kanske straffas du med böter

du behandlas likadant ändå

 

"skrapet" från samhällets botten

i himlen dina kompisar blir

de hyllar rebellen Johny Rotten

blir garanterat inget finlir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-17 09:04



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Hat bär vi alla inom oss, mer eller mindre, själv hatar jag oftast för stunden, t.e.x nu en korkad handläggare på Länsstyrelsen i Västra Götaland som tycker kultur är miljöfarligt avfall och skall destrueras...Rikspucko! Är även vän med en miljöpartist och är van vid hans ibland idiotiska utspel men vi hatar varann som bara vänner kan. Hate is love!


2021-09-19

  Poesia VIP
Ord och inga visor - starkt och bra!
2021-09-18

    Lena Staaf VIP
När hatet och konspirationsteorierna blir livsluft. Bra skrivet!
2021-09-17

  Susen VIP
Gillas skarpt du är klockren på att få in det satiriska
2021-09-17

  Kajan VIP
Gillar, stämmer in med föregående skribent, avslutningen får mig att le, och fundera över John (Johnny Rotten) Lydon, låter ändå intressant.. Han hade fler strängar på sin lyra, efter Sex Pistols.
2021-09-17

  AiA Maria den fria

Fantastiskt bra!

Älskar speciellt ”slutet”...:)


Tack!
2021-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP