Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovisst

När något sker oförutsett
frågar man sig varför.
Det är som att spela roulett
där ödets nyck avgör.
Sedan spelar det ingen roll,
man har ju ändå dålig koll.

Begreppen tur eller otur
framhålls aktuella.
Då behövs en trolig struktur
där dessa kan gälla.
Det som kallas för slumpens skörd
är intressant som vittnesbörd.

Men det är just ovissheten
som är svår att bära.
Man måste svälja förtreten,
det är det prekära.
Så vad som än händer och sker
bottnar i ovisshet alltmer.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-16 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström