Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Picasso kräver lugn och ro


Kanske låter han
konstnärssjälen
få vila idag

Att ”kasta” färg
på målarduk
kräver alltför mycket
energi

Och att torka upp
färgen som hamnat
bredvid

Nej en klar
och tydlig dag
i lagom lunk är
vad ”konstnären” behöver

Inte den rödgröna röran
han ”skapat” över duk
då han tappet sin inspiration

Nej idag ska ingen
kladdig tavla få uppta hela
hans dag

Idag ska han släppa
konstnärsskapet om så bara
för en dag

Laga middag
hinna läsa tidningen

Njuta

Och bara ha det bra




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-16 13:46



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Konstnärsskapet som en tung börda. Kanske för den som måste försörja sig på sin talang. Ett tråkigt jobb som vilket som helst.
2021-09-16

  Kungskobran VIP
Underbar härlig satir
2021-09-16

  Larz Gustafsson VIP
Mycket god idé.
Ulf Ekman sade en gång, att djävulen avskyr kristna som lägger upp fötterna på bordet och äter chips och dricker Coca Cola.
2021-09-16

  Monica Lindgren
Roligt och inkännande. Så kan det nog vara skönt att känna för en konstnärssjäl! Kanske konstnären är diktjaget?! Misstänker det. (I förklädnad av Picasso.)
2021-09-16

  Koloristen
Här fångar du en hel konstnärsvärld. Tack.
2021-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP