Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SE MÄNNISKAN

Jag såg dig,

lilla människa

du stod i kassan

letade i magra börsen

pengarna räckte inte

till livets nödtorft

jag såg dig,

lilla människa

förödmjukelsen

att plocka bort varor

pengarna i din börs

räckte ändå inte

jag såg dig,

lilla människa

tog din förödmjukelse

betalade dina varor

med mitt överflöd

och du strök min kind

du såg mig,

lilla människa

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-09-20 17:46



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ödmjukt berättar! Fin gest! Altruism och solidaritet!
2021-09-22

  Anya VIP
Åhh så fint gjort av diktarjaget. Jag har gjort liknande någon gång.
Fint poetat!
2021-09-22

  Susen VIP
Vemodsvackert
2021-09-21

    Lena Staaf VIP
Så vackert skrivet om medmänsklighet. Men så sorgligt att det ska behövas.
2021-09-21

  ULJO
Så underbar text
"du såg mig, lilla människa"
2021-09-21

  Feliaxel VIP
Så berörande rader om medmänsklighet
2021-09-21

  Öknens Ros VIP
En medmänsklig gest som visar att godhet ännu finns! :)
2021-09-21

  Blomma-Stjärna VIP
texten andas medkänsla i handling och dessutom ömsesidighet i att se och bli sedd som människa
- vi är stora o små i samma, sköra o starka om varandra
- någon sträcker kanske ut en hand just när du behöver det - för du har ju visat att medmänsklighet finns
2021-09-21

    Sefarge VIP
Att ej kunna betala för sig
Kan kännas ännu mer
Förnedrande när nån
Annan betalar för
Dig. Larvigt nog
Skall man ju
Vara tacksam
Att någon
Medmänskligt
Utan biavsikter
Bryr sig om en
;)
2021-09-20

  Kajan VIP
Att vara fattig, det borde ej vara något att skämmas över. En ömsint skildring av ett Mänskligt Möte, fint och berörande skildrat.
2021-09-20

  Sparvögat VIP
Att röra och beröra, bli sedd och se…
Så fint och ömt!
2021-09-20

  Niliboy
Oj oj va rart!
2021-09-20

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text om medmänsklighet, du såg och blev sedd.
2021-09-20

  Boel Lindell
Så fint att man kan dela med sig till sin medmänniska och verkligen gör det. Ömt och kärleksfullt skildrat. Fick visst en liten tår i ögat också!
2021-09-20

  AiA Maria den fria

Från hjärtat tack för att du ser!

Medkänsla-kärlekens högsta!

Tack!

<3<3<3
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP