Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talisman

Med några snabba, beslutsamma knyck,
framkastad över denna levnad,
igångsatsen satt,
uppvriden, omskruvad
som en leksaksbil på 1950-talet,
och släppt över en kullrig trasmatta;

ett liv som väsnas och hoppar, kränger,
skramlar som en leksaksford i metall,
och sedan saktar av, stannar upp
långt inne bland dammtussarna
under utdragssoffan, tonårsövergiven,
sedermera återuppstånden
i en juvenilerad ålderdoms partiska åminnelser,
i sistlingsbäddens svalkande lakan

Och den yttersta stundens hallucinationer
förväxlas lätt med gudarnas samtal däruppe,
över köksbordets vaxduk;
blåst och sus i löv,
åskknallar och hagelskurar
och korridorskratt som skramlande lastbilar
på gropig grusväg;
serviceboendets fönster på slutglänt,

medan somliga faller åldriga på bärplock,
som vildäpplen långt ut i hösten,
dolda för eftersök i den täta slyn
runt skymda gårdsgrunder,
tills förmultningens tidender förkunnats
för skogen,
och någons lekamen barskrapats
och burits vida,
skelettbenen utfallna
i hemligt språk av spår och tecken;
ett rostat armbandsur som talisman




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-17 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP