Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttfåglar



Innan grått och vintervitt
nu i rönnbärens tid,
när sommaren suckat farväl
och sagt sitt,

som vinddrivna måldrivna
i plogformad flykt,
nu när luften klarnar
och dagen blir kort -

att med barnets ögon
längta som färd,
att följa som riktning
från denna vår värld -

vingslag borta, vingslag bort
som om vi vore av annan sort.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-09-17 14:53



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Här ser jag stora fågelsträck
kanske femtio stycken fåglar.
Det är som om de väntat i det
längsta men nu givit upp.
Din dikt är mycket vacker.
2021-09-18

  Solweig Jansson VIP
Vemodigt vackert med djup !
2021-09-18

  Ulf Carlsson VIP
Vemodig och fint kolorerad reflektion över livets flyktighet.
Sista versraden öppen för olika tolkningsmöjligheter.
Svävande meter med daktyler och anapester ger rytmik i vingslagen.
2021-09-17

  Anya VIP
Så mycket innehåll. både årstider, mötet med hösten, vi människor som reser genom livet och vingslagen som metafor.
Mycket vackert.
2021-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP