Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstrekviem

På min äggskalsvägplatå
betraktar jag
himlen eller
är det kanske ohimlen?

slösömnigt molnsjok
nästan stillastående
döljer den

tiden tycks
septemberseg idag

här spelar aspen
sitt höstrekviem
mer fulländat än Mozart
någonsin kunnat

i tyst andakt
sitter jag här
i skogens kyrkosal








Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-18 15:10



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Magiskt!
2021-10-05

  BenGust VIP
September tråkseg så ett rekviem passar in, men luften om hösten mestadels lätt att andas.
2021-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Det är vilsamt och vederkvickande för själen.
Skaparen har ordnat det så.
2021-09-18

  Susen VIP
Förnimmer en rofylldhet i skogens kyrkosal
Språket gör denna dikt extra tilltalande
2021-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP