Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gudomliga komedien eller den mänskliga tragedin?

En debatterad fråga är bekymret- Hur kan den allsmäktige guden tolerera så mycket ondska i vår värld? Jag tror det kallas teodicéproblemet.
Jag har det man skulle kunna kalla en lösning på denna fråga som liknar den om hur få ett ägg att stå lull En politiker fick utstå en del smälek när han sa Den gordonska knuten. Det skulle ha varit den gordiska knuten. Lösningen var ju helt enkelt att trycka ned toppen lite så att det stod. Visserligen var ägget inte helt längre men det kravet fanns inte när problemet först diskuterades. Mitt enkla förslag är att tänka bort gud.
I västerlandet har vi tänkt oss och vant oss vid att se gud som singularis. Islam är definitivt monoteistiskt. Fast många som tror på islam bor väl i österlandet invänder någon.
Lättare att vända blicken till Indien. Där kan det finnas upp till tio miljoner större och mindre gudomar. Skönt att det i alla fall inte är brist på allt i alla fall tänker en lätt cynisk skattebetalare




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-18 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP