Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På tegnérskt versmått


FÖR DIKTENS DEMOKRATISERING

Förr var den länge allmänt känd, den klassiska lyriken
och mer till folkets massa vänd, till herrgårn och fabriken,
men den modernistiskt poetiska riktningen
tog småningom över det mesta av diktningen.

Den bundna diktens ideal är numera förgäten
och diktens vävda sidensjal av mott och mal uppäten.
Dessvärre är nu modernisternas era
utgången, men postmodernisterna flera!

Förr visste alltså vanligt folk, när gråta eller skratta
man skulle. Nu behövs en tolk, om man en dikt skall fatta!
Så dikten behöver demokratiseras
för att förståelsen åter blir fleras.

Jag höjer således min hand för hela folkets diktning.
Den motstår bättre tidens tand och elitismens skiktning.
När moderniteternas soppor oss söver,
är klarhet och skönhet det alla behöver.













Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-18 19:36



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Kan någon verkligen skriva poesi utan att prata om lidande, smärta i våndas och ensamhet? Jag tror att poesi är just den sidan. Demokratiska texter är bara en kontroversiell kontrovers för alla eller titeln på ögonbrynet press.
Kanske efter att ha lyfts gardinen som kallas moderpandemin, kommer vi att kunna upptäcka poeterna om det sanna ödet,
med alla ansträngningar mot agendan 2030.
Jag hoppas att då vår sida kommer att ha rimordfunktionen aktiverad, och jag ber dig som svensk språklärare att föreslå det för redaktörerna, jag skulle tycka att det var mycket användbart.
Välsignad söndag!
2021-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP