Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅREN SPRICKER

Utsikten utsikten
Gud välsigne utsikten
ty mellan Inre Ortholmen
och Hanö där i fjärran
en tankbåt syns stävja
mot Öresund och fjärran.

På kastellet ja kastellet
där smyger grönskan tafatt
medans här på Utsikten
sakta och blygt vaknar
körsbärsblomskravatt.

En och annan fjäril
bland småfågelsämja
humlan där vilse på
bergklack och mossa
och där en ekorre
lilla hoppetossa.

Hör stadsbrus och bofink
fras uti gruset
par om par går blekingarna
kippar efter ljuset.

Efter vintern är huden blek och rosa
dom ler så lyckligt
åt alla backar fyllda med
anemone nemorosa.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-18 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar