Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koder

Det är jobbigt med alla slags koder,
siffer- och bokstavskombinationer.
De leder bara till abstraktioner
in i ett virrvarr där dunkel råder.

Egentligen borde man ha ett knep
som öppnar en dörr eller ett konto.
Ett simsalabim som verkar pronto
och ordnar tillgångar utan omsvep.

En formel som verkar universellt,
utan ID och säkerhetsdosa.
Var finner man denna kuriosa
som ger tillgång när det är illa ställt.

Personnumret är specifikt unikt
och användbart i många sammanhang.
Det fungerar perfekt, likt yin och yang,
den formel som krävs är någonting slikt.

Men så länge problemet är olöst
får vi trilskas med diverse koder.
Det är den samhällsordning som råder,
om nu det kan vara till någon tröst.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 85 gånger
Publicerad 2021-09-19 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström