Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En upplevelse på stranden.


Cypern


Cypern, den natten:
En konisk stråle
av stjärndamm,
klara stjärnor,
nakna stjärnor,
ljushåriga stjärnor.
Första kalla natten
är som ett lackerat bord
som torkat klart.
Dess finish
speglar hela ansikten;
en rad månar,
som alla flyr
svepningen
av en kosmisk
cypress.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 180 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-20 00:45



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ser olika bildserier varje gång jag läser texten, finemang!
2021-09-20

  Ulf Carlsson VIP
"Strålande" form på denna vitsiga spegling från "Cypern" och "konisk" till "kosmisk cypress".
2021-09-20

    Arkfågeln
Spännande!
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen