Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn, min bästa vän i livet.

Som små silverkulor faller regnet utanför,
en välsignad gåva från ovan sa min mormor.
Det är guld för mänskligheten
växtligheten och djurlivet på jordklotet.

Jag älskar att gå ut i regnet och titta upp
mot himlen, få känna de kalla silverdropparna
falla ner på mitt ansikte, det känns så befriande,
och faktiskt renande på något underligt vis.

Regn har sen barnsben betytt en slags trygghet
för mig. När regnet kom kändes det som om alla
bekymmer och tankar rann ner och ut i marken,
tillsammans med alla regndropparna.

Ibland var det som om de fina lätta regndropparna
liksom smekte mina kinder och talade om för mig
att snart kommer allt att bli bättre, vi finns här
och vi kommer alltid att finnas för dig.

Och så har det varit. Regnet har alltid kommit och
hjälpt mig skölja bort sorger och bekymmer,
lättat mina ibland tunga bördor jag burit på axlarna,
regnet har varit den pålitligaste vännen i mitt liv.








Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-20 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP