Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elsparkcyklar

 

 

de far fram som riktiga blådårar

de inte alls oss bedårar

förarna ingen hänsyn tar

de överallt omkring far

 

de har blivit ett riktigt gissel

bland människor hörs gnissel

ingen ringklocka som låter

de bara susar förbi och åker

 

ligger slängda både här och där

inte tänker de på en stackars pensionär

som med rullator sig kryssar fram

människor av äldre stam

 

när höst och regnrusk kommer

när det inte längre är sommar

hur skönt är det då att åka

när årstiden bara bråkar

 

hoppas vi en snörik vinter får

när det inte längre lika bra går

att susa fram på torg och gator

men bättre med en stadig rullator

 

att cykelföretagen riktat in sig på unga

är helt klart med flit

en köpstark grupp bland de tunga

vill de så split

 

nej, bort med alla elsparkcyklar

de tillför inget positivt

företagen enbart hycklar

pengar är deras gebit

 

 

 




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-20 09:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Gillar el sparkcyklarna och tar en så ofta jag kan, de är miljövänliga och härligt roliga att köra.
När jag hade ont i en fot för en tid sedan välsignade jag dem.

2021-09-20

  Bodingen VIP
Jäpp, alla elfordon borde förbjudas! Bilarna hörs ju inte förutom lite däckljud! Däremot förde min batteridammsugare ett sabla liv men tystnade då jag helt sonika slutade städa så ha! Där fick den fan så han teg.
2021-09-20

  Solstrale VIP
Snyggt rimmat om det som trimmat tålamodet till max...
2021-09-20

  Sparvögat VIP
Så väl formulerat om elsparkcyklarnas hänsynslösa framfart…
2021-09-20

  Susen VIP
Oj oj så bra du fångar elsparkcykelns gissel och elände. Snyggt!
2021-09-20

  Kajan VIP
Det är vilda västern, dra ur kontakten eller styr upp eländet !
2021-09-20

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet.
2021-09-20

  AiA Maria den fria

Ja
...att allt på el ja batteri
främjar friheten
det är hyckleri:)

Tack!
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP