Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den livsbeprövade cirkuskvinnan Agnes överrumplas av livet och sina egna känslor.


Agnes


Agnes, du är gammal
du är hela femtio år
Varken ungdom eller lust
evinnerligt består
Lycka har du upplevt
även sorger, allt tar slut
Liksom prärieblomman
skall du hastigt blomma ut
Lyckan är mer bräcklig
än de flesta av oss vet
och linan som du modigt äntrat
helar aldrig det
Hur den håller, envis, evig
likt en trofast vän
aldrig att du ödet skådar,
eller slutet, än

Agnes, livet vänder
hur har detta alls gått till
Bill är i ditt sinne nu
vad än du tror och vill
Skall du åter våga
när du vet hur sist det gick
Döden kom emellan
i ett nattsvart ögonblick
Ändå vet du väl att
det som gror är något stort
Nu dansar du på Hoppets lina
som du förut gjort
och den säger Du är vacker,
Agnes, som en mö
och den säger Våga inte
trotsa mig och dö!



8/9 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-20 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP