Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vemodets djup och stillhet


Kvällssol speglar
sig i vikens vatten

Med ett vackert
stilla djup

Stannar upp
mitt i färden

För att bara
känna efter
vilken känslan är

Den som finns
i allt jag ser
mellan lövverkets
öppning

Bara en glimt
Som ändå säger
nästan allt om djup
och vemod




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-20 18:02



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker vemodsdikt med fin bild till.
2021-09-21

  Koloristen
Övertygande text - och bild.
2021-09-20

  Kungskobran VIP
Djupt om vemod
Fint.
2021-09-20

  Larz Gustafsson VIP
Djup ropar till djup (Ps 42:8).

Det är viktigt att stanna upp (Jes 30:15-18)

Psaltaren 113:

4 Herren är upphöjd över alla folk.
Hans ära når högre än himlen.
5 Vem är lik Herren, vår Gud,
som sitter på sin tron i höjden,
6 som böjer sig ner och ser så djupt?–?
vem i himlen, vem på jorden?
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP