Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Till snåljåpar och fjantiga blockerareSom jag konstaterat tidigare så ser jag på det jag skriver som helt offentliga dagfjärilar. Orden jag trycker ner på datorn gör mig varken till eller ifrån. De har inget egenvärde. Och jag äger dem inte. De är allmängods. Ta bara ! Behöver inte fråga. Jag kallar mig inte generös. Men motsatsen är snålt.

Poeter som i övrigt kallar sig för frihetens försvarare och är storvulna i ord och tanke har understundom den extremt fula ovanan att så fort nåt inte passar sig att läsa så vips är pekfingret där och blockerar.

Att bli "kränkt" i Sverige idag har blivit närmast en sport och kräver i stort sett ingenting annat än en annan åsikt.

Det beteendet ligger på ett barns nivå och betyder ungefär "du är dum, jag vill inte leka med dig".

Om vederbörande får ta emot ren aggressiv eller annan skit, okvädingsord och sexuella, skamliga förslag så ska avsändaren naturligtvis blockeras.

Men rör det sig om vuxna helt normala åsikter som råkar skilja sig från subjektets så undrar man var hen befinner sig i den psykosexuella-sociala utvecklingen om den absolut inte ser ett annat sätt att bemöta en annan tanke, än genom att "trycka på UT-knappen".

Jag själv mår bättre och bättre inuti och skriver därför allt mindre medryckande och "häftigt". Det är på väg mot "hälsan tiger still". Dödsångesten har heller inte fattat nåt avgörande grepp över mig ännu.

Att ha det tryggt och skönt skapar inget bra författande tror jag. Men här inne jäser ångesten som vanligt så än kommer nog poeter.se att behövas. Jag har t o m lärt att tycka om det myckna "dagboksskrivandet" där poesin snarast består i en dagsrapport "över läget". Den "genren" ligger väl i tiden.
Övriga genrer (Essä) av Gunnar Hilén VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-20 19:19Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Den allra fegaste är den som blockerar möjligheten att läsa dens texter och ev kommentera/vilja ha en dialog OCH som samtidigt är så jävla nyfiken på den andres texter att den är där hela tiden och blänger och läser så ögonen glöder.....Det är roligt !

Det är som barnet/tonåringen som låser egen dörr men som går och gluttar in i föräldrarnas sovrum. Det är ju så spännande.
2021-09-21

  Ulf Carlsson VIP
Håller med om det mesta utom det där om "bra författande" i sista stycket. Att skriva är inte "bara" självterapi utan också ett (konst)hantverkande och då är det oftast en fördel att ha det någorlunda "tryggt och skönt".
2021-09-20

  Mats Edin VIP
Igenkänning:)
2021-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP