Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om fäbodkulturens tysta bortgång ur tid och rum


En sorts kulturhistorisk mystifikation





dit man bara ser när man sover tillräckligt djupt
såg hon fullt vaken, men bara ensam och naken

barfota irrande målmedvetet fram i lingonriset
gick hon, danande lätt på foten
mot källan djupt in i skogen få andra kände till



Mitt i natten, mitt i skogstjärnen dök hon utan
att dyka upp igen förrän då morgonsolen jagade
dimmorna ner i mossorna där hon snart smög

tyst som en lokatt hem till fäboden igen







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2021-09-20 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP