Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Höstdunklet

 

Nordliga vindar
piskar in regnet
hösttids grindar
öppnade hägnet
 
då skyn mulnat
in man sig låser
ser löven gulnat 
långväga blåser 
  
min jämmerdal
övertygade mig
skrev ner nidtal
om ruskets lakej




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-21 17:48



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja kyla och mörker....
2021-09-24

  Öknens Ros VIP
Man känner höstruskets snåla vindar vina genom kropp och själ, regnets obarmhärtiga smattrande. En bild av höstens dystra sida.
2021-09-22

  Niliboy
Ja värst är väl kylan å vinden när jackan inte håller tätt, men luften är härlig att andas!
Istället för att klaga kurar man inne!
2021-09-21

    Sefarge VIP
Återhållsam skrivelse!
Som riktigt känns
med kalla regn
- stänk och
farande
Höst
-löv
inuti!


2021-09-21

    Lena Staaf VIP
En riktigt mörk höstdikt. Men rytmisk och fin!
2021-09-21

  Solstrale VIP
Ja i början lider man - sedan bara glider man - för vintern slår allt in i is, då blir man åter frälst på något vis... ;)
2021-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP