Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Drivved



Varje höst sköljer drivved och tång mot land
allt packas i den jäsande komposten
och vågornas händer
svallar längs övergivna stränder
så kommer vintervilan
hela naturen längtar att frosten
ska över strandgräset måla vita silverstänk
och breda ut sin silverduk över marken
måsarnas skrän flyttar längre ut
på avstånd hörs
havets böljande symfoni

människan kan liknas vid drivved
uppkastad på stranden
med oändlig längtan efter våren
i den frusna själen




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2021-09-21 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP