Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om livet

 

 

jag tänker på döden ibland

så skört är livets band

att ibland det brister

man då det mister

 

förr jag på döden ej tänkte

när stjärnor på himlen blänkte

så lite man visste då

när man såg upp i det blå

 

nu döden närmare man kommit

så många som har omkommit

sjukdom, ålder och annat

för många tiden har stannat

 

för mig tiden tickar på

livet går vidare ändå

varje minut så viktig

noga vara uppriktig

 

man får inte en andra chans

när man fått tråda dödens dans

med nya ögon man ser

av tiden man vill ha mer 

 

när är det min tur

att skickas på retur

till sista vilan

snart faller bilan

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-09-21 09:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Vem är ni? Det är jag som är döden, jag har länge gått vid er sida. Har ni kommit för att hämta mig?"

Oförglömlig scen i "Det sjunde inseglet".
2021-09-22

  Susen VIP
Döden. Livets följeslagare. Bra skrivet
2021-09-21

    Lena Staaf VIP
Ju äldre man blir och när släktingar och vänner faller ifrån, då blir man påmind om döden.
2021-09-21

  Sparvögat VIP
Tankar värda att begrunda tecknar du så fint…
Ta vara på tiden som är
2021-09-21

  ULJO
En fantastisk betraktelse.
2021-09-21

  AiA Maria den fria

Närvaro i varje andetag
Livet att värna

Tack!
2021-09-21

  Solstrale VIP
Ödets kraft som du skalda, en metafor för livet så att vi tar vara på var minut fram till dess slut! Underbar rytm och fint format om det va alla ska möta! Tack!
2021-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP