Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Septembermörkt

tiden har vänt
sommarn nu ett minne

I förstäderna rödfärgas
himlen av stadens neon

nån ska ner i tvättstugan
fast ryggen värker

nån blir knivad
i en port

bilar och bussar
susar förbi

löpsedlarna skriker
om sina kändisar

regnblöt asfalt
gula löv

det är ungefär
som det alltid varit

nornorna spinner trådar
vättarna smyger i granriset
paddan lurar under stenen

dammen vid slottet
bläcksvart skimmer
gammelgäddan
syns inte till

men vi är nordbor
vi kan det där med mörker

från slaggplatserna
kring Bottenviken
till skånskt ålamörker
går vi med lyktor
likt djuphavsfisk




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-21 21:03



Bookmark and Share


  Briza media
Fint. Lämnar fina bilder och filosofiska tankar!
2021-10-18

  Ulf Carlsson VIP
Fin liknelse i slutstrofen!
2021-09-25

  stormengudrun VIP
Du samlar september känslan som i en liten ask :-) Fast kniven hade man ju kunnat va utan:-(
2021-09-21
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP