Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hjärtat styr

Jag vill berätta om den lilla fågeln 

Den som fångar alla vackra drömmar 

Som sjunger de vackraste sångerna 

För våra hjärtan om natten

Tills gryningens första strålar kommer åter 

 

Jag vill berätta om den lilla flickan 

Hon som ständigt gömmer sig i skuggan

För att hon inte är säker på sitt eget värde 

Hon vill inget annat än att sprida glädje 

Till sin familj och sina vänner 

 

Det är så lätt att inte höra fågelsången 

Den sjunger oftast för döva öron

Om vi bara vågar bli berörda

Vågar höra tonernas nyanser

Fyller de våra sinnen till bredden 

 

Den lilla flickan gör allt hon kan

För att visa alla dem hon tycker om 

Hur mycket de betyder för henne

Med olika gester av omtanke och värme 

Vill hon få dem att känna sig speciella

 

Fåglarna sjunger för våra hjärtan och själar 

Får oss att märka nyansernas vackerhet 

Den lilla flickan hon vill bara göra gott

För att få sina vänner att känna sig sedda

Ty både fågeln och flickan följer sitt hjärta




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-24 07:20



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint. Berör på djupet
2021-09-24

  ULJO
Bra och tänkvärt skrivet.
2021-09-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text, den sista raden är ett fantastiskt avslut.
2021-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP