Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Maries fotoalbum och interstellära moln

 

Vi stod i trädgårdslandet och skördade. Grannen Marie kom fram och visade sitt fotoalbum. Hon uttryckte sin förtvivlan över digitaliseringen, hon sa... hur ska jag kunna fylla på de fysiska fotoalbumen nu och hur ska mina barn kunna visa familjealbumet för sina barnbarn en dag... vem har lösenordet till alla gamla mobiler?

Vi stod där med hennes tårar och hennes oro. Det var en av alla de konsekvenser vi alltid själva reflekterat över. Alla USB-stickor eller cd-romskivor fyllda med digitaliserade bilder. Många som vi knappt idag visste vart de var...

Ett Interstellärt media har allt kanske förvandlats till, dit där alla kan hämta sitt familjealbum i framtiden. Liksom ett interstellärt moln som sträcker sig i ljusår. Kanske är det där våra bilder i framtiden kommer kunna ses på väg bort från jorden i en framtid där den gått under. Magnetohydrogent ljud strömmar ur det och enigmatisk kod strömmar emot oss. Ledtrådar till en gång digitaliserade familjealbum må hända, fast i 3D...




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-09-22 09:34



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
bra text om hur ny teknik förändrar oss och våra kära gamla vanor och sätt att minnas o bry sig... - ibland dyker dock nya möjligheter upp som fotobok facebookmoments - inbunden - med personliga bilder på familj/vänner/collage m.m. - sånt som jag under ett par år lagt ut på min profil
2021-09-23

  Bodingen VIP
Finns fotoföretag på nätet som gör papperskopior av digitalbilder, är bara att ladda upp, kostar inte ens en krona per bild.
2021-09-23

  Anya VIP
Jaaa! Jag har tänkt samma sak. Sannerligen ett problem. du skriver med avancerad men tydlig penna.
2021-09-22

  Sparvögat VIP
Djupa tankar om digitaliseringen som ej bara för gott med sig…
Att ha korten på en hårddisk kan ju vara bra men tacka vet jag bokens sköna blad i alla dess former!
2021-09-22

  Maria Sundelin VIP
Intressant tanke
2021-09-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
Oroande och upplysande rader
2021-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP