Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Gåvan

Höstens dagar korta
morgnar kan vara dimma
droppar hänger tunga
varje stund då solen lyser
värmer själen
det är då solfingrar
värmer som bäst
stryker dropparna från strået

allt regn skörden suckar
men då den faller mot marken
gödslar den jorden
ingenting bortkastat
allt naturligt
men då människan faller
aldrig den enskildes fel
utan alla stenar
som lades i säcken
det är Gorm som regerar
människan idag

det är då vi vandrar i vår trädgård
gläds åt årstidens gång
det oväntade händer
efter sommarens skörd var förbi
då hängde den där
största gurkan
sparar frön så tar glädjen inte slut
den föds åter nästa år






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2021-09-22 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP