Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyktingkrisen 2031

 

Stockholm, 2031 09 01

 

 

Klimatflyktingar från de av översvämningar hårt drabbade områdena i Tyskland, Belgien och Nederländerna fortsätter strömma in i Sverige. Statsministern Ulf Kristersson har kallat alla partier till sammanträde. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kräver att Sverige stänger gränsen.

 

Nooshi Dagostar : Vi kan inte ta emot fler flyktingar! Sverige går på knäna! 

Jimmie Åkesson: Det finns mycket plats i vårt avlånga land. Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Vi måste hjälpa våra vänner!

Annie Lööf: Men det finns inga pengar!

Ulf Kristersson : Stackars människor  har inga hem att gå till!

Jimmie Åkesson: Precis! Vi måste hjälpa dem!

Magdalena Andersson: Det kan inte bara vara Sverige som hjälper till! Vi har tagit emot 300 000 flyktingar bara under de senaste två veckorna. 

Ebba Busch: Det här är en humanitär katastrof, vi kan inte tänka på pengar!

Per Bolund: Okej, om vi bestämmer att vi ska släppa in 50 000 flyktingar till, vilka ska vi släppa in? Jag menar, en gång i tiden ville ni inte släppa in folk från Syrien men det finns många syrianer och folk från andra länder i Mellanöstern med tyskt pass.  

Jimmie Åkesson: Ja men vi kan bara släppa in de vita.

Nyamko Sabuni: Fy fan, din djävla rasist! (spottar Jimmie i ansiktet)

Magdalena Andersson: Ja du, Nyamko, som man bäddar får man ligga.

Nooshi Dagostar: Nu går jag! Tack för idag!

Annie Lööf: Jag med, hejdå!

Ulf Kristersson: Det där var väl onödigt, Jimmie, hur ska vi göra nu?

Jimmie Åkesson: Äsch, strunt i dem, vi har majoritet, vi bestämmer bara så. 

Ulf Kristersson: Okej! Vi släpper in 50 000 vita tyskar till. 

Ebba Busch: Men hur ska vi göra det rent praktiskt? Ska vi titta på hudfärgen?

Jimmie Åkesson: Det är väl det lättaste.

Ulf Kristersson: Det löser sig. 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-23 13:10



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Lysande!
Bokmärker såklart!
2021-09-23

  Gunnar Hilén VIP
Ja jävlar anåda i min låda !
2021-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP