Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillsammans, i samma tid, i samtiden


Död av tid

I begynnelsen av ögonblicket,
i brytningspunkten mellan då och nu och sen —

precis där fyra ögon slänger samma blick

i blåa nyanser av plåga eller glädje i havsdjupet —
där dör tiden

men kvar finns livet
i levande ting

ögon må söka svar,
vad detta är

den tidlöshet —

i att inte skapa,
mer att hålla

som kontrast till att brista
i vardagsbrus och rus —

bort från evighetskänslan.

till sorlet av röster,
till vågor av ljus och skuggor —

mäter jag, med mitt andetag,
att klockan fortfarande tickar

tankarna far —
frikopplade från rummets
förändring

det enda jag är riktigt säker på
är att jag inte är död

och jag får en tanke som knoppas av
från alla andra —
att tid är liv

men att liv existerar bortom tid

vi är tidlösa —
men tidsbundna




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-22 11:50



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Det är det man har minnet
till: Att fånga lite tid
Ur sin egen upp
-levelse?
;)
2021-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen