Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset (nytt försök med en gammal ofullbordad idé). Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 100 : Hugo Hörnmark

 

 

 

Här lever en ensam herre. Hugo är oerhört glad att få bo härinne. Hörnlägenheten vetter mot kära gamla molnen. Om höstarna hinner han se hur många tv-serier somhelst. Ibland måste Hugo avbryta, gå till skafferiet eller diskhon. Då passar herren på att kika ut genom fönstret åt gården. Det händer att Hörnmark vinkar - på vem är det ingen som vet. Några hyresgäster känner till herrens existens. De flesta har aldrig tagit hissen såpass högt. Innan alla stiger upp åker Hugo ned. Ofta hinner han hem från affären före folk far till arbeten och skolor. Hörnmark hälsar åter sitt ensamma himmelrike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-22 18:08



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kul idé. Fick en egen sådan som påminner ytligt om den här för några år sedan. En långnovell om döden och livet före. Den döde bor där i ett torn och vet inte om att han snart skall återfödas. (Ej publicerad på poeter.se.)
Fast din idé rör ju snarast ett hundratal individer. Den första verkar leva ett rätt ensamt liv. Rätt?
2021-09-23

  Gunwale VIP
Herregud, håller han sig gömd hela dagarna? Och ser på tv-serier? Och kan det vara så att Hörnmark bor tillsammans med en domherre - som kikar längtansfullt mot molnen, och som bara några få hyresgäster känner till?
2021-09-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP