Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En möjlig förklaring till att Vilde Bill reste till Deadwood


Överenskommelsen


AGNES
Allt har ett slut, en smekmånad också
visst inser du det, käre vän
Cirkusar låter sig ej skötas själva
min egen behöver mig än
När jag är ifrån den
hur lycklig du gör mig
så spelar det dock ingen roll
just när det gäller den här enda saken
där jag måste ha full kontroll

VILDE BILL
Agnes, du vet väl varför jag dig älskar
du cirkusprinsessa och kung
över ett rike där allting kan hända
och härskarens makt vilar tung
Du är en kvinna, med kraft som sju karlar
mest rådig och älskvärd ändå
Aldrig skall jag lägga hinder i vägen
om du för en stund måste gå

AGNES
Tack. Ja, jag bör dig ju ändå fråga
nu när du har blivit min man
– och jag din hustru, med stolthet jag säger –
Vår saga, harmonisk minsann
skall fortsätta vacker
som präriens gryning
och aldrig vår frihet bortta
Som du förstår mig blott få har förstått mig
en lycka långt bättre än bra

VILDE BILL
Älskade cirkusprinsessa, ett enda
i gengäld vill jag be dig om:
Låt mig få säga adjö nu på riktigt
till livet jag lämnar bakom!
Bara en sista turné, och mitt kortspel
som kanske till slut gör mig rik
får visa upp sig på ett särskilt ställe
och inför en hänryckt publik

AGNES
Vilket då?

VILDE BILL
Deadwood

AGNES
Nej, men åh!

VILDE BILL
Ha mod!

AGNES och VILDE BILL
Ja, då säger vi så
Varsågod!



11/9 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2021-09-23 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP