Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En natt efter surströmmings premiären



Räven drar en "rem"
mitt i rågåkern upp
vid Norrland till

Ingen ser den

Endast Månen är
Nyvaken

Och nere vid älven
inuti bastustugan

Sover Matilda varmt
nytvättad,trygg med
rent samvete

Mellan nymanglade
stärkta lakan.

Och drömmer om
rykande färskt
Ugnsbakat bröd

Med nykärnat smör
och lite lingonsylt på
Det var vid 60-talet.

Som en liten detalj
i det stora hela

Men i en dröm lever
det än kvar,där inuti.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-23 17:11



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Finstämd text, galant!
2021-09-23

  bumerang

Så elegant formulerad reklam
för Norrland. Med hjälp av ord
Som harmonierar.
Även om vi är såååå mycket mer
än dessa
Kram
2021-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP