Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andra av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset (nytt försök med en gammal ofullbordad idé). Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 099 : Gunnel Gavel

 

 

 

 

Gunnel skulle gott kunna ha bott längst i hela huset. Likafullt är hon bara nästan en gumma. Grannarna tycker jämt hon ser glad ut, som en mangofrukt. Inom Gunnel glimtar mörkare kemi fram. Varannan morgon stiger hon upp på gula motionscykeln. Varannan kväll kommer Gunnel hem från kurser i keramikmålning, gardinsömnad eller fåtöljbeklädnad. Hon behärskar redan det mesta, men passar gärna på att konversera. Ibland går livet som på vers - ibland tvärs emot, säger släktingarna. Gavel växte upp i Gävle, men har vigt merparten åt Göteborg. Nyligen tog halvgumman sitt tjog trappor i en handvändning. Idag känns varje steg överallt.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-23 22:14



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...eller tänkte du månne på att Gable följer samma bokstavsmässiga mönster som Gunnel och Gävle?? Även Ava Gardner borde då smälta in?! För att inte sjunga om Gunnar Wiklund, "Känn dig lite happy" som jag upptäckte Galenskaparna torde haft som förlaga till sin busiga låt med Allan Preussen :-)
2021-09-25

  TrollTörnTrappan VIP
Precis ändrat titeln för denna serie till Hyresgäster ist för Lägenheter, eftersom det redan började utspela sig även utanför lägenheterna litegrann = inte blott porträtt av dem däri, också till och från..

Just så, halvförutsägbar, trots synnerligen vanlig tillvaro.. Jo, hon fascineras säkert av Gable, ja fortfarande, kanske också Grant på en kant..? (Såg själv nyligen Trouble in Paradise av Ernst Lubitsch 1932, virtuos humor samtidigt konkret.)
2021-09-25

  Gunwale VIP
Gunnel känns oförutsägbar trots hennes på ytan rätt vanliga liv.
(Halv)gumma och tjog passar bra i samma mening.
Kanske gillar hon Clark Gable.
2021-09-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP