Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


Han hon hen? - nämnde han som tillsist satt som nämndehen

 

när de står där könlösa

kunde kanske regnet ösa

lika på de båda könen då

fast det kanske beror på

 

nämde man paraply? nå...?

nej det var inte säkert... åh!

tittar ned i backen ack ack ack

då könstillhörigheten sa kvack

 

det ska väl inte heta man eller så?

om ett kvinns man finner uppå

en post som kan ägas av vilket som

ja men med ett unisex hen kom, kom!

 

från nu ska nämndeman heta nämndehen

ja men varför har ingen kunnat hitta den

självklart polishen, bankhen ser ni så sant

en hen kan både vara han och hon galant

 

då slipper man om kön vända slant! :)

vad får jag för hen - hundra spänn!!!

 




Övriga genrer (Satir) av Solstrale VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-23 21:27



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Roligt skrivet! Fast redan nu har många benämningar blivit könsneutrala. Dock inte med hen utan med person. Typ nämndeperson, tjänsteperson.
2021-09-24

  Maria Sundelin VIP
Vi behöver nyanser i språket
2021-09-24

  ULJO
Den var bra
2021-09-24

  Kajan VIP
Vilken underbar satir ! Som bra sådan hämtar den kraft ur den absurda verklighet och världsordning som råder. Den strävar att förminska och begränsa "hon", men gör precis det samma emot "han", fast det är det många som missar av ländernas "landsmän", ursäkta, jag menar landshen...
2021-09-24

  Bodingen VIP
...He...(vägrar skriva detta vidriga ord) de kan benämnas henom när man talar om dom.
2021-09-23

  AiA Maria den fria

*skrattar*

”100”- alla dar i veckan!


Tack!

<3<3<3
2021-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP