Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilder.


Helvetet är andra människor


En blå trollslända
är klar
i en stad färgad av mörker.
Har inget emot det,
kunde inte hitta en annan
(de andra var ett helvete)
som sig själv.
Ren himmel i min stad
full av helveten,
full av människor
till obehag och irritation.
Titta och tala,
stå bredvid mig,
säg att jag är det här.
Är du eller är du inte?
Jag är klar,
precis som
en blå trollslända
är klar.
Vem är hela paradiset
om ej sig själv?
Men jag måste också
dricka blod
från alldeles så många
andra himlar.




Prosa (Kortnovell) av Koloristen
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-23 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen