Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hav




Sidenmatt hav,
med himlen
speglad
underförstått -

Så dras en lodlinje
med horisonten
som tänkvärd tvärbalk.

Så småningom
betalas
skärningspunkten
med ett guldmynt -

Till sist.











Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-24 15:41



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Vackert, mäktigt…. Underbar
2021-10-22

  Eva Langrath VIP
Vacker lite mystisk text. Jag ser för mig en sista resa där färjkarlen lägger mynt på den dödes ögon.
2021-09-27

  Solweig Jansson VIP
Inte säker på att jag förstår dina tankar men texten får mig att tänka på korset, korsfästelsen, guldmynt - Judas, död . . .
Inledningen är så stilla och vacker och så detta drama . . .
2021-09-25

  Gunnel Eriksson VIP
Jag ser en tavla när jag
läser din dikt. Vacker!
2021-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP