Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suicide Zero

Cirka 800 000 människor begår suicid i världen varje år. Det är 90 personer varje timme. 

Cirka 4 ungdomar i åldern 15-29 år begår suicid varje dygn i Sverige. Det är en var sjätte timme och den främsta dödsorsaken bland ungdomar. 

Vad är det för fel på vårt samhälle och världen när så många människor inte orkar leva längre?

Jag tror att det är något väldigt allvarligt fel på människors attityder och att det råder en skriande brist på kärlek, empati och respekt och att psykiatrin har alltför stora brister. 

Alltför många människor lever i det yttre och tappar bort sitt inre för själen är satt på undantag i ett samhälle som inriktat på materialism och ytlighet. Människor behöver återvända hem till sig själva och vakna upp. Människor behöver upptäcka och möta Gud. Upptäcka kärleken. 

Världen snurrar som en centrifug med alla sina krav på prestation, status och utseende. Det är som att vistas i en existentiell och psykologisk öken och lida akut brist på mat och vatten och den obarmhärtiga solen som steker. 

Tabut kring psykisk ohälsa, som är en av de främsta folksjukdomarna, behöver brytas.

Det måste finnas händer som sträcks ut redan på ett tidigt stadium till de som befinner sig i farozonen. Det måste finnas ljus som tänds i det kompakta mörkret där skräck och förtvivlan råder. 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2021-09-24 16:51



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja det är oroväckande med självmorden. Men de flesta begås inte av ungdomar utan av äldre.
2021-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP