Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KVÄLLEN STUNDAR

Kvällen stundar och natten är nära.
Dagen skymmer, förvissnad och svag.
Gud som älskar mig skall ändå bära
mig till min återuppståndelses dag.

Livet kvällnar och mörkret tar över.
Natten ger av sin slumrande ro.
Gud är kärleken som jag behöver
och som jag lutar mig vid i min tro.

Afton nalkas. Det gäller oss alla,
att vi måste till vilandet gå.
Döden stundar. I den skall jag falla,
men i Guds kärlek få vila ändå.












Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-24 19:48



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Fin och rofylld, härmed bokmärkt:-)
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP