Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Vreden, hatet och avskyn per capita

Under den lugna, timida och harmoniska ytan i Sverige tickar det bomber, kvävs det vrål, en ursinnig kraft som bara måste få explodera i ett besinningslöst fysiskt och psykiskt våld, medan jorden fortsätter att rotera kring sin egen axel och Tv:n serverar färskt våld, folk är som besatt av våld, våld, våld. I världens mest aggressions- och konflikthämmade land är det så laddad stämning porslinet vibrerar i alla köksskåp och det finns människor som vänder allt sitt vrede, hat och avsky inåt mot sig själv med följden en psykisk krasch, eller alkohol och droger, eller shopping, eller mat, inredning, bilen, trädgården, träning. Bomberna som tickar under den lugna och trevliga ytan, katastroferna som kommer att inträffa. Hur ska jag kunna kanalisera all min vrede, hat och avsky utan att skada någon och mig själv? Jag orkar inte svälja ned det längre.

 
Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2021-09-25 00:15Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Det kommer inget gott ur hatet, varken om man sväljet det eller låter det gå ut över andra. Terapi, fysiskt arbete, kärleksfulla människor kanske kan hjälpa.
2021-09-25

    Ohemulen VIP
Ja, hat och vrede hjälper en överleva. Men bakom hatet finns det annat (jobbiga situationer, jobbiga känslor) som kan komma upp om man inte agerar ut eller sväljer. Fast då måste man ha någon bra med sig...
2021-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP