Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjen - ett svart hål

 

Familjens svarta hål 

av lögner, svek och förställning.

Barnet sugs in och har 

ingenting att sätta emot. 

Inga skrik hörs ut och alla andra 

vuxna stortrivs med sin 

underbara positivism och optimism

som luktar godtycke och ruttet kött. 

Barnet härmar sin sjuka omgivning 

för att passa in och för att inte 

känna sig så förbannat utstött och ensam. 

I det svarta hålet existerar ingen tid 

och kärlek och livet är en flummig 

bedövad dröm, vilket är så jävla skönt,

men i det långa loppet går själen 

och psyket sönder, men det är 

det ingen som är medveten om och 

livet är så underbart och ljuvligt. 

Barnets psykos är en obeskrivlig

BIG BANG i vilken det inte går att 

finnas till eftersom den fasansfulla 

är omänskligt grym och dessutom

konstant och omgivningen står 

chockad och panikslagen och 

psykiatrin kan inte göra ett

jävla dugg för barnet vars vakna 

mardröm är skräckinjagande. 

Du ger mig bra vibrationer spelas 

på radion på den surrealistiska

avdelningen där de allra mest 

olyckliga patienterna famlar efter 

ett halmstrå och ett litet ljus 

i det kyslagna och kompakta 

mörkret i vilket monstret ÅNGEST 

febrilt söker efter någon att sätta 

huggtänderna i, vilket gör sjuksköterskan 

än mer frustrerad och stressad. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2021-09-25 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP