Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VISA INIFRÅN

Det ligger en visa i mitten av mej,
långt inne i innersta kroppen.
Den molar i magen, den åbäkar sej
tills jag gungar med i galoppen.
Den visan, den går liksom dansen med dej,
från hjärtat till fingertoppen!

Den visan, den ligger i innersta vrån,
men glittrar igenom i grunden.
Den bränner min ondska, mitt hat och mitt hån,
som annars vill hålla mej bunden.
Den visan kan få mej som du inifrån
kan få mej att stanna i stunden.

Det vakar en visa i vardagens vals
och helgdagens vila och ånger,
en visa som letar sig genom min hals
från insidans grå environger.
Den visan och ingenting annat alls
är du genom alla chansoner.















Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-25 17:53



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
En vacker och väl utvecklad text som
formar något av ett livets och kärlekens
grundackord.
2021-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP