Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspiration "Om alla levt för evigt" Eva Solstråle


Evigt liv



en dag, ett år
tio eller tjugo år
och en dans till

länge, länge till
så länge som solen värmer vår kind
ja till ännu en dag vid liv

ja till kvällens alla sånger
som gör natten klar
ja till månen som glänser i trädens löv

döden bjuder upp till dans
varje natt
en natt är det allvar
då spelar jag nog svårflirtad

jag behöver tid
till att tacka
livet som har varit
också tack till allt det
som inte alls blev

mitt bord
vill jag nog torka rent
lägga på en duk
och ett fat med frukt

även om det är vinter
vill jag ha en bukett av något slag
några grenar i en vas
och nytt doftande kaffe

jag vill berätta för barnen
och för alla som jag känner
att jag älskar dem
och önskar dem ännu mer liv

fast att döden fått sitt tag
om min sköra livstråd
och det är gott nog
jag följer med ut




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-25 17:52



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja att fullfölja sin livsvandring på jorden och få ta ett kärleksfullt farväl är nog det vi alla önskar. Du skulpterar det i orden så berikande och livsbejakande!
2021-10-05

  Bengt H VIP
Vacker tanke att vilja städa upp efter sig.
2021-10-03

  lila fjäderblomman VIP
Rörande vemodsvackerhet förmedlas i dina fina rader.
2021-10-02

  Anya VIP
Så fint med en vemodig ton. Jaa döden tar oss när han vill...för att citera Cornelius.
Finns så mycket acceptans i orden. Snyggt!
2021-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktar du livet och dödens sång i finstämda toner.
2021-09-27

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om livet och döden och att efterlämna fina minnen.
2021-09-27

  ULJO
Så fint
2021-09-26

  AiA Maria den fria

Värmande
Vackert!

Dina ord strålar dig
Alldeles, alldeles säkert
når dom till alla dom är ämnade
o inte endast här!

Tack!

Jag lever i ögonblicket- evigt

<3<3<3
2021-09-25

    Lena Söderkvist VIP
Det är mycket som man vill hinna göra de där sista minuterna. Bäst är kanske att aldrig uppskjuta saker. Din godhet tror jag emellertid inte behöver några bevis. Jag är övertygad om att alla som verkligen känner dig håller av dig.
Tankegången förstår jag dock, man vill inte gärna lämna något ogjort, bara den inställningen är sympatisk, och jag tror att de flesta har den. Välformulerat och läsvärt.
2021-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP