Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Söndags stek med Husmans-kost från förr. ..*




Salta min oxbringa
Rulla mina köttbullar

Flyg o far min järpe
med självplockade
Lingon därtill. ..

Och du som ingen annan
låg till last, du min sköna
möra Fransyska

Lite mer vinsås över
ditt läckra minne
jag borde dig till-ösa

Och du som aldrig skydde
några medel,du kär-mättande
Wallenbergare,

Och den eftersökta Biff á la
Lindström så rik på sina
rivna saftiga Rödbetor

Och du mitt älskade Dillamm
Så sidenlen mjuk som även

Hela Släkten åtråde när de
väl kom på besök

Och strömmingsrullader
I korintsås vart har det
receptet nu tagit vägen?

Och sist men inte minst

En dallrande brylépudding

Såsom Mor så kul-igen och
Alltid så god o lättsmält
Gjorde den så rik på smak

Och alla dessa kvinnliga
Bak som låg och osade

När man kom på tillfälligt
besök

Alltför bråttom man har
idag,ingen tid att lägga ner

Med allt det färdigproducerade
Som dignar i stormarknadernas
Hyllkomplex


Men minns de läckerheter
Som tillagats av nog-granna
husmödrar.

Från minnets doftande
godhets-skafferi. ..









Prosa av Sefarge VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-26 11:51



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Inte alltid det blev rätt med rätt förr alla gånger, minns en nyskjuten hare på fatet men full med hagel...konstigt att tänderna höll...
2021-09-28

    Lena Staaf VIP
En dikt fylld av doft och smak. Nej nu finns det inga husmödrar längre. Personligen är jag tacksam över att slippa ägna min tid åt matlagning och bakning.
2021-09-26

  Kungskobran VIP
Ja tänk det var tider det.
2021-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP