Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt älskade Sverige

Kyrkklockornas sång, ett alarmerande blåljus, en bävan inför det mest otänkbara. Hela samhällets kollektiva psykos klingar av inför tanken på döden, kärleken och sanningen och alla sjuka skämt. Jag älskar att åka buss eftersom man vet att man kommer till en viss bestämd plats då allting är som det alltid har varit och jag älskar alla mina medmänniskor som kämpar i den existentiella stiltjen på internet. Jesus Kristus är uppstånden och promenerar i city men det är ingen som känner igen för att han ser så sliten, härjad och nedgången ut, men hans blommande leende är helt och hållet underbart medan medelklassen mår alldeles prima i sin självgoda koma och mörkade destruktivitet. Sverige somnade in någon gång på 80-talet och jag känner att jag inte passar in i ett samhälle där själen ligger begravd under all pseudoverklighet som vi poppar i oss för att slippa tystnaden och tomheten och nattens skräckinjagande kaos. 

 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2021-09-26 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP